HELY - PER MA - TÉMA

Információk érdekvédelem és több szakterület részéről embereknek, ügyfeleknek és a hely, ahol téma ma az ügyfél trend, ügyfél utak! Mai szolgáltatás és szakemberek! Ügyfélközpontú információ, segítőkész szolgáltatás az embereknek - válságkommunikáció

Fizetési meghagyás és a posta! Téma az embereknek az FMH!

2019. április 18. 09:23 - ügyfél érdekvédelem

FMH beadása, majd emberek a bíróságon! Ez a téma ma!

 

Nap, mint nap kihívás az emberek életében a kialakult trend, az FMH, a fizetési meghagyás posta kézbesítésében való váratlan érkezése! (Mi is a tartózkodási hely?)

 

Eredeti tartalmához képest, már lassan igazodik az FMH eljárás az emberek életéhez, ezzel együtt is az ügyfelek életében sok rendezetlenséget okozva.

Per elkerülése az FMH útján egy valódi trend, az FMH perré alakulása lassan emelkedik.

Többek között 2018 januárjában változtak a fizetési meghagyás szabályai, melyek egy része a mindennapi emberi élet gyakorlatához közelített.

 

Máig komoly jogalkotói vita lehetne arról, hogy milyen károkat okoz a magyar szakembereknek, magyar családoknak az akkori ügyfélellenes döntés (adósellenes), mely szerint a Fizetési Meghagyás jogalapját, bizonyítására szolgáló tényeket az eljáró közjegyző a fenti törvény alapján nem vizsgálja!   

 

Jelenleg, némi gyakorlati finomodással, de a magyar emberek számára a baj könnyen érkezhet vidéki otthonukhoz, vagy városi lakásukba egy fizetési meghagyás irata formájában a MOKK-tól.

Ilyen helyzetben a saját munkájának élő ember, a vidéki szakember, nyugdíjas azt sem tudja kinek, mit, milyen üzenet értékkel mondjon – túl a hivatalos formaságon legegyszerűbb, önálló kezelésén! (3MFt alatt nem a bíróság az első-kivételektől eltekintve!)

 

Külön gyakorlati problémák sorát veti fel a posta kézbesítési anomáliáinak növekedése, illetve a Fizetési Meghagyás közjegyzői kiküldésének  tapasztalatai. (Téves adatokkal kiküldött FMH iratok stb.)  Erre a 2016.évi CXXX. törvény (Pp.) szabályai és a már említett Fmhtv. 32.§ rendelkezései kiemelten fontosak.

 

Per és emberi élet! Per és idő viszonya!   A per előzménye az élethelyzet, vagy konfliktusos helyzet válsága emberek között.

FMH eljárásból nem kell, hogy hosszabb pereskedés legyen!   Készüljön fel szakembereinkkel, ha postán FMH irat érkezett!

 

Nálunk “az adós is ember” szemlélettel vesznek részt szakembereink a jó megoldás, az Ön egyéni felkészülése TFKKE érdekében!

 

 

Hívja 06/302-164-102! (munkaidőben 9h-17h)     Jelezze időpont igényét: ugyfelek@index.hu


Közvetlen információ a magyar állampolgároknak
, hogy a per indítása elkerülése,  a per elhúzódás elkerülése az embereken is múlik.

 

 

komment
süti beállítások módosítása